Публикация

Един свят, един дом, едно сърце...

Университетска болница „Свети Георги” в Пловдив се включва с безплатни прегледи в кампанията по повод Световния ден на сърцето, която тази година е под мотото „Един свят, един дом, едно сърце”.


Това съобщиха от ръководството на здравното заведение.

Прегледите  се организират от Клиниката по кардиология и ще се проведат на  29 септември от 9,00 до 11,00 ч. в кабинет № 11 на  Хирургичен блок, 1 етаж.

„Идеята на консултациите ни е да обясним на пациентите, че близо 80% от сърдечно-съдовите заболявания могат да бъдат предотвратени със спазване на здравословна диета, редовна физическа активност и спиране на тютюнопушенето. Това означава хората сами да започнат да се грижат за своето здраве и да избягват рисковите фактори за развитие на кардиологични заболявания”, обясни доц. Федя Николов, началник на Клиниката по кардиология в УМБАЛ „Свети Георги”.

Изследванията от последните години у нас показват, че около 70% от мъжете и 60% от жените имат нулева физическа активност.

Същевременно с това 50% от хората прекарват над 300 минути дневно в седнало положение, коментират от Клиниката по кардиология в УМБАЛ „Свети Георги”.

Коментари