Публикация

Безплатни прегледи за акне

Дерматологична клиника „София” организира безплатни прегледи за акне от 3 октомври до 3 ноември.


Лекарите ще правят консултации всеки понеделник и сряда само след предварително записване на телефони: 02/ 472 1356 или 0879 051 503.

Целта на инициативата е страдащите от акне младежи и възрастни хора да получат достъп до специализирана дерматологична помощ и по този начин да се положат основите на последователна и ефективна терапия на засегнатата кожа.  

„Много често младите хора, които имат акне, не се съветват с лекар и правят една основна грешка – ползват недопходящи за тяхната кожа лекарствени и козметични продукти и често прибягват до всякакви козметични процедури, независимо дали са подходящи за техния проблем”, казва д-р Росица Денчева – един от водещите специалисти в Дерматологична клиника „София”. Колегата й д-р Ивайло Петров допълва, че „благодарение” на самолечението акнето вместо да бъде излекувано навреме се превръща в траен и неподатлив на терапия проблем.

Специалистите обаче са категорични, че с помощта на дерматолога акнето може да бъде овладяно, последиците от него - ограничени, така че младежките пъпки да не се превръщат от дерматологичен в социално-психологически проблем.

Прегледите са отворени за всички, които имат нужда от консултация и лечение на проблемна кожа вследствие на акне, независимо от тяхната възраст.

Предварителното записване е задължително за провеждане на безплатните прегледи.

Коментари