Публикация

Форум за родители

На 8 октомври, събота, в Модерен театър в София, за втора поредна година ще се проведе Форум „Родителство”.


Концепцията на инициативата е пряко свързана с виждането, че начинът, по който отглеждаме децата си, е от основно значение за бъдещето на обществото, в което живеем.

Форумът събира най-различни хора, които работят, играят, мислят и учат за отношенията между възрастните и децата и говорят за това вдъхновяващо.

„Тази година сме обърнали малко повече внимание на образованието, избрали сме много интересни лектори и вярвам, че събитието ще е приятно и полезно за всички”, заяви Магдалена Малеева.

За събитието тази година от „Горичка” са поканили четиринадесет лектори, като всеки от тях ще презентира теми, в които има много опит и познание. Основните акценти са  средното образование, валдорфската и монтесори концепции за образование, децата и философията, трудните теми с децата (как говорим за секс, насилие и смърт), сугестопедията, приемното родителство в България и др.

Темите ще бъдат представени от Румен Петров от Нов български университет, Мирослав Долапчиев – приемен родител, Петя Хорозова- психолог, Теди Зарева - Заедно в час, Мария Чoмарова – Асоциация Анимус, Веселин Дафов - философия с деца, Ирена Иванова – сугестопедия, Олга Дукат – първата сертифицирана дула в България, Гергана Георгиева – Валдорф майка, Мая Калчева – Монтесори майка, Теодор Василев - от Future Friendly Schools, Ани Коцева – психоаналитик, Христина Машкова и Емилия Илиева-Крайнова, които ще разкажат повече съответно за родителските кооперативи и  ненасилствената комуникация.
Модератори ще са Магдалена Малеева и Василена Доткова.

Както през първото издание на Форум „Родителство” и тази година, ще има биобар, Горичка щанд и книжарница, където гостите ще могат да намерят тематични книги и предмети.

Помислено е и за децата. В партньорство с Детска архитектурна работилница, народно читалище „Бъдеще сега”, социален проект „Приказка за пътя”, Център по забавна математика и Валдорфска детска градина „Златно зрънце”, Горичка организира ателиета за занимания на децата през целия ден на форума.

Програмите ще включват серия от творчески активности, игри и задачи и интерактивни забавления. Заниманията ще дадат възможност на участниците да експериментират с техники, форми, материали и да упражняват чувствителност  и  въображение, вкус и критична оценка. Децата могат да бъдат записани спрямо интересите и възрастта им (от 4 до 14 години).Местата за ателиетата са ограничени.

Ако желаещите се регистрират предварително за Форум „Родителство” на www.gorichka.bg или в магазините Биомаг, цената е 20 лв. за един човек и 30 лв. за двама. При регистрация на място, в деня на събитието, цената е 30 лв.на човек.  

Коментари