Публикация

VIP Sargenor Сup 2011 - победителите

Слънчев есенен ден зарадва участниците в тазгодишния тенис турнир VIP Sargenor Сup за любители, който се проведе за шести пореден път на кортовете на ТК „Левски-София” в Борисовата градина.


Основен спонсор и инициатор на събитието е фармацевтичната компания „Екофарм” в лицето на нейния собственик д-р Петър Велев. Той от години дава шанс на любителите на тениса от цялата страна да обменят опит, като кръстосат ракети в оспорвани турнири на корта.

В шестото издание на VIP Sargenor Сup участниците бяха предимно лекари, но не липсваха бизнесмени, адвокати и банкери. Оформиха се общо 22 двойки от София, Пловдив, Варна.  

По-известни лица, които можеха да се забележат на кортовете, бяха журналистите Сашо Йовков и Иво Танев, футболистът Георги Илиев, Евгени Медникаров - директор на ортопедията в Горна баня.  

Сред ентусиастите на корта се забелязваха и представителки на нежния пол.
През първия ден от любителския тенис турнир двойките започнаха играта на общо 7 корта и до края на предвиденото време бяха изиграни всички турнири.

До полуфинали стигнаха двойките Велев-Макавеев, Петров-Димитров, Милев-Николов, Мильотев-Греков. След края на оспорваните срещи всички участници получиха подаръци от Sargenor, отдъхнаха в кафенето на ТК „Левски-София”, като заслужено се подкрепиха с вкусно барбекю.

През втория ден от VIP турнира Sargenor Cup срещите отново продължиха до 9 гейма. Тандемите, класирани за полуфиналите от предния ден, започнаха оспорвана борба. На финала останаха двойките Петров-Димитров, Милев-Николов, но поради контузия на един от участниците първият тандем се отказа.  

Купите и предметните награди от Sargenor на класиралите се връчиха Явор Цаков, президент на ТК „Левски-София”, и д-р Петър Велев, собственик на „Екофарм”.

„Нашият традиционен турнир VIP Sargenor Сup завърши успешно и на много високо ниво. Да благодарим на Петър Велев – член на нашия тенис клуб, за неговата последователност и желание да подкрепя професионалния и аматьорския тенис, и тениса за лекари. Благодарение на продуктите, които „Екофарм” предлага на нашия пазар, ние се чувстваме бодри и заредени с енергия”, каза при награждаването Явор Цаков.

Първо бяха връчени купите на участниците в утешителния турнир, който се проведе успоредно с VIP Sargenor Сup. На трето място се класираха двойките Личев-Дандолов и Илиев-Нушев. Второто място зае тандемът Кралчева-Ламбрев, а първото място грабнаха Желязков-Александров.

Двете трети места във VIP Sargenor Сup бяха за двойките Велев-Макавеев и Мильотев-Греков. Второто място зае тандемът Петров-Димитров.

Шампионите
Победители на тазгодишния тенис турнир за любители VIP Sargenor Сup са двойката Милев-Николов.

Георги Милев е лекар, с тенис се занимава любителски от 30 години.
Сподели, че не се е притеснявал за победата, защото е разчитал не само на приятелството, но и на уменията на своя съотборник.

„Имахме 2-3 по-трудни мача, но като цяло турнирът беше по-силен, отколкото предполагахме”, сподели Георги Милев. Досега на тенис турнирите за лекари той е участвал два пъти, но във VIP Sargenor Сup се състезава за първи път.

Мартин Николов е банкер от Варна, от 12 години играе тенис.
„Щастлив съм от победата ни. Тук съм по покана на моя партньор. Имахме трудни мачове, но се радвам, че спечелихме VIP Sargenor Сup. Искам да благодаря на спонсора и с удоволствие бих участвал отново”, каза Мартин Николов.

Коментари