Публикация

Училище за бъдещи родители и кабинет по здравословно хранене

Училище за бъдещи родители и център ПО РАЦИОНАЛНО, ЛЕЧЕБНО И ПРОФИЛАКТИЧНО ХРАНЕНЕ разкри ДКЦ 2 в Пловдив. Това съобщи управителят на здравното заведение д-р Константин Сапунджиев.


По думите му основната цел на училището е да даде отговор на всички въпроси, свързани с бременността и раждането, и да  помогне на бъдещите майки и татковци да се избавят от ненужното безпокойство и да преодолеят страховете си.

Заниманията ще се провеждат два пъти седмично в самостоятелно обособения сектор на ІІІ етаж в ДКЦ-то , под формата на непринуден разговор между медицинските специалисти и бъдещите майки.

Продължителността на една лекция ще бъде около 45 минути, като пациентките на  ДКЦ-то ще получават възможността за безплатно участие в курсовете. Останалите пациентки ще заплащат обучението си по изготвен ценоразпис.
 
От днес в бившата поликлиника работи и специализираният кабинет за рационално и лечебно хранене, в който пациентите ще се консултират от проф. Донка Байкова, зам.-председател на Българското дружество по хранене и диететика.

Известният специалист ще предлага индивидуални диети и ще провежда курсове за отслабване и профилактика на затлъстяването и болестите, свързани с наднорменото тегло.

Кабинетът е част от разкрития тази година Център за обучение на пациенти с диабет. В него от днес започна и записването за новите курсове, които са безплатни и се водят от специалисти на Медицинския университет. 

Пациентите трябва да се запишат предварително на регистратурата като за целта е необходимо направление от личния лекар за преглед от ендокринолог.

Д-р Сапунджиев обясни, че да края на годината особено внимание ще бъде обърнато на профилактиката и диабета при  децата, като всеки ден от 7.30 до 9.30 на желаещите ще бъдат правени безплатни тестове за кръвна захар.
 

Коментари