Публикация

Патладжанът и холестеролът

Специалисти са установили, че възрастните хора, които редовно употребяват патладжани, независимо в какъв вид, по-рядко страдат от сърдечно-съдови заболявания и живеят по-дълго.


Те имат по-малко проблеми с кръвоносните съдове, черния дроб, стомаха, ставите и гръбначния стълб.

Зеленчукът е изключително полезен. Той е нискокалоричен продукт, съдържа пектин, който извежда токсините от организма. В него има и вещества, които пречат на усвояването на холестерола.

Германски учени съветват хората, които се борят с тютюнопушенето, да включат в менюто си патладжани. Оказва се, че в тях концентрацията на никотин е напълно достатъчна, за да намали неприятните усещания от абстиненцията. 

Коментари