Публикация

Ликвидирайте стреса сега

Стресът – последица от все по-напрегнатия начин на живот в съвремието, може да породи много и различни психични проблеми като страх, нервност, тревожност, нерешителност, агресия, емоционални спадове и подеми, нарушения в паметта и в двигателните способности, безсъние, хронична умора, проблеми с концентрацията.


Той е честа причина за серия болести –  на храносмилателната и сърдечно-съдовата система, сочен е за възлов отключващ фактор за раковите заболявания.

Реакцията на организма при всеки вид стрес е практически еднаква. Надбъбречните жлези започват активно да изработват адреналин и други хормони на стреса. Понижените нива и

функции на възловия хормон серотонин в мозъка са основна и директна причина за вече изброените психологични и физически проблеми.

Предизвиканото при стрес засилено сърцебиене, повишаването на налягането, забързаното дишане и прочее реакции водят до промени във водно-солевия баланс, до повишаване на съдържанието на захар в кръвта, разрушават се много от витамините, без които е невъзможно правилното функциониране на клетките, нарушава се като цяло обмяната на веществата.

В опитите за справяне с всички тези проблеми се вършат много и груби грешки. В едни случаи човек става роб на още по-вредни навици като алкохол, цигари, наркотици. В други  -  посяга директно към силни синтетични антидепресанти, които също предизвикват зависимост, имат и сериозни странични действия.

Решението, което предлага съвременната медицина, са натуралните продукти - комбинация от аминокиселини и витамини, които възстановяват нивата на серотонин и допамин, връщат баланса в организма, допринасят за правилното функциониране на нервната система, стабилизират, ликвидират безсънието без зависимости, връщат бодростта.

Попитайте вашия фармацевт за хранителни добавки, които ще ви помогнат да се справите със стреса без лекарства.





Коментари