Публикация

Измерване на костната плътност в Пловдив

Преференциално измерване на костната плътност на цена от 5 лева ще проведе Регионалната здравна инспекция в Пловдив на 12 октомври.


Това съобщиха от здравната институция като инициативата е в рамките на „Месеца за борба с остеопорозата”. Замерването ще се прави след предварително записване на телефон 032/ 64 66 67.

Желаещите ще могат и да определят личния си риск от остеопороза, като попълнят едноминутния тест за оценка на риска.

Освен това гражданите ще имат възможност да чуят лекция за трите най-ефективни стъпки за предпазване от заболяването по последния доклад на Международната фондация по остеопороза, съставен специално за тазгодишното отбелязване на Световния ден за борба с остеопорозата - 20 октомври.

Той се провежда под егидата на Международната фондация по остеопороза – IOF, в над 200 страни в света. У нас в рамките на месец октомври поредица от събития във всички областни градове ще насочат вниманието на обществото към важността на превенцията на заболяването.

Организатори на инициативите са Регионалните здравни инспекции съвместно с Асоциация „Жени без остеопороза” и с подкрепата на Министерство на здравеопазването.

Коментари