Публикация

Универсален лек за сърцето, костите, простатата и ...

Едно от многото предимства на честото правене на секс е изгарянето на калории. Според резултатите от едно проучване 87% от жените посочват секса като най-предпочитаната дейност /на второ място е пазаруването/.


Водещи специалисти разкриват някои други, малко известни факти за положителното влияние на секса върху здравето.

СЕКСЪТ Е ДОБЪР ТЕСТ ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ЗРЕНИЕТО
Сексът отпуска мускулите и намалява напрежението във врата и раменете, посочва британският сексолог д-р Арун Гош. И най-изненадващо - той издава дали се нуждаете от очила. Негови пациенти се оплаквали, че след секс зрението им се влошава. Обяснението е, че в такъв момент мускулите на очите също се отпускат, хората не си присвиват и напрягат очите и тогава си проличава истинското състояние на зрението.
Ако след секс зрението ви се замъглява, прегледайте очите си.

ПРЕДПАЗВА ОТ СЪРДЕЧНИ БОЛЕСТИ
Учени от Белфаст установиха, че правенето на секс 3 пъти седмично намалява на половина риска от инфаркт или инсулт.

Друго изследване в Израел открило, че жените, които достигат до оргазъм 2 пъти седмично, намаляват с 30% вероятността да развият сърдечна болест в сравнение с тези, които не се радват на секса или не достигат до оргазъм. Една от теориите е, че тези жени са в депресия, която повишава риска от инфаркт.

Ендорфините, които се отделят по време на секс, неутрализират стресовите хормони, които се свързват със сърдечните заболявания.

Съществува мит, че сексът може да докара до инфаркт.
Според лондонските кардиолози, този риск е нищожен. Над 50-годишна възраст обаче, наднорменото тегло и обездвижеността могат да застрашат сърцето по време на секс, но точно толкова, колкото и предприемането на всякакви силови и без предварителна подготовка физически усилия.

3 големи проучвания са показали, че рискът за сърцето се увеличава при извънбрачен секс. Комбинацията от много мазни храни и алкохол с пресилване по време на секс, най-вече с по-млада партньорка, може да доведе до сърдечна криза.

-brr-

ЗАЗДРАВЯВА КОСТИТЕ
Американски учени откриха, че жените в менопауза, които правят секс всяка седмица, имат двойно по-високи стойности на естроген в сравнение с тези, които са лишени от секс. Този хормон пази костите, а неговата липса причинява остеопороза.

ЗАСИЛВА ПЛОДОВИТОСТТА
Според д-р Гош, колкото по-често се прави секс, толкова повече се подобрява качеството на спермата. За по-лесно забременяване спермата трябва да е прясна, а не престояла 3-4 дни, добавя той.

ПАЗИ ОТ РАК НА ПРОСТАТАТА
Учени от Нотингъм установиха, че мъжете, които правят редовно секс през 50-те си години, намаляват риска от заболяване от рак на простатата. Обяснението на д-р Гош е в редовното прочистване на тази жлеза. Изследванията са показали, че монасите по-често боледуват от рак на простатата.

ПОМАГА ЗА ОТКАЗВАНЕ ОТ ПУШЕНЕТО
Най-лесно може да накарате един мъж да откаже цигарите като му кажете, че пушенето води до свиване на половия орган и импотентност. Ерекцията зависи изцяло от притока на кръв, а пушенето затруднява кръвоснабдяването на меките тъкани на члена, при което деликатните клетки в него загиват от недостиг на кислород, припомнят уролози от Бристол. Тези клетки стават фиброзни, тъканта губи еластичността си и се разтяга и набъбва по-малко при ерекция.

-brr-

Пушенето причинява еректилна дисфункция и защото втвърдява артериите, от което се нарушава кръвообращението. Изследването на 7000 китайски мъже е доказало, че колкото повече цигари се изпушват дневно, толкова по-висок е рискът от импотентност.

ЕСТЕСТВЕН СЕДАТИВ
Мощният оргазъм на мъжа действа като приемането на 2-3 милиграма диазепам или валиум, твърди д-р Гош. А диазепамът отпуска мускулите и затова много мъже отмятат главата си, след като свършат – причината е биологическа. Отделящите се ендорфини по време на секс действително помагат за лечението на депресията и проясняват ума. Оргазмът при жените влияе положително на емоциите. Ендорфинът серотонин е известен като хормона на щастието, а ендогенният ендорфин поражда чувство за блаженност/оргазъм/ при мъжете за 5-10 секунди, а при жените за 4-5 минути, което е много полезно за умственото здраве. Женският оргазъм е по-дълготраен, защото шийката на матката контрактира, за да придвижи спермата към яйчниците.

ПРЕДПАЗВА ОТ ИНКОНТИНЕНЦИЯ
Активността на жените по време на секс укрепва мускулите в основата на таза, твърдят гинеколозите. Тези мускули контролират пикочното отделяне, презпазват от неволно изпускане на урината. След като родят много жени нямат достатъчно време да правят упражнения за стягане на мускулите в основата на таза, а сексът постига това по естествен начин.

НЕЩАТА, КОИТО НЕ СЕ УПОТРЕБЯВАТ РЕДОВНО...
Също както пушенето и диабетът, така и нередовното кръвоснабдяване на члена води до умирането на някои тъкани в него. Изследване на финландски учени потвърди, че мъжете, които правят секс по-рядко от 1 път седмично, са 2 пъти по-застрашени от еректилна дисфункция, от тези, които правят секс поне веднъж в седмицата. При изследването на 1000 мъже на възраст между  55 и 75 години е доказано, че тези, които правят секс 3 или повече пъти седмично, намаляват четворно опасността от еректилна дисфункция.

Няма причина да не се води пълноценен полов живот в напреднала възраст, подчертават специалистите. Изследванията показват, че мъже, навлезли в 80-годишната си възраст, които взимат лекарства от типа на виагра и водят редовен полов живот, увеличават продължителността на живота си, защото всъщност сексът е вид физическо упражнение. Мит е, че сексът свършва след 65-годишна възраст.


Коментари