Публикация

Безплатни прегледи и беседи на изложението „Медикус, Денто, Галения“

Безплатни прегледи за сърдечно-съдови заболявания, рак на гърдата, хепатит и проблеми с щитовидната жлеза, беседи и консултации са включени в програмата на изложението „Медикус, Денто, Галения“, което ще се проведе от 19 до 22 октомври в Международен панаир Пловдив.


Националната пациентска организация е планирала поредица от срещи със специалисти през цялото време на изложбата. Те ще се състоят на нейния щанд в палата 11.

Прегледите на щитовидна жлеза ще бъдат на 19 октомври от 9 до 16 ч, а лекцията започва след тях.

На следващия ден по същото време са тестовете за хепатит В и С и беседата за опасната заразна болест.  

Желаещите ще могат да проверят дали са засегнати от рак на гърдата на 21 октомври също от 9 до 16 часа, а след това ще чуят компетентни съвети от експерти.

Измерване на кръвното налягане и  изчисляване на сърдечно-съдовия риск ще се правят на 22 октомври от 9 до 12 часа. Лекари в областта на кардиологията ще дават препоръки за здраво сърце след 12 часа.

Измерване на АН за изследване на сърдечно-съдови рискови фактори и безплатни консултации ще организира и Българският червен кръст. Те ще са всеки ден от 10 до 14 ч,  а в събота – до 14 часа, в палата 11 на панаирния комплекс.

БЧК ще прави и демонстрации за оказване на първа долекарска помощ в дните от 19 до 21 октомври между 14 и 16 часа.

Мобилен кабинет за кръводаряване ще работи на 19 и 20 октомври от 10 до 14 ч пред палата 11.

Коментари