Публикация

10 навика, които ще ви разкрасят (за мъже)

Има по-лесни начини да подобрите външния си вид от влагането на големи суми в козметични продукти и операции.


Просто вложете повече в поддържането на добро физическо състояние. По-здравословният начин на живот се отразява на всичко – на тена на лицето, на торбичките под очите, на блясъка на косата...

Следвайте следващите 10 лесни за изпълнение съвета за свежо и младежко излъчване:

1. Полагайте грижи за кожата си.
Употребявайте овлажнители, за да предпазите кожата си от изсушаване. И още по-важно – мажете се със слънцезащитен крем, за да не остареете преждевременно от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи – от тях се образуват плътни кафяви бенки и други неприятни образувания. Дерматологът д-р Лесли Баумън съветва мъжете да превърнат грижите за кожата си в навик, като бръсненето и миенето на зъбите.

2. Откажете цигарите.

Пластичният хирург д-р Брук Сикъл подчертава, че цигарите образуват повече бръчки от слънцето. Пушенето унищожава колагена и еластина в кожата, които я поддържат стегната и еластична, и ускорява процеса на стареене. Освен това от него кожата придобива сивкав отенък.

3. Хранете се правилно.
Здравословната диета означава по-свеж тен, по-лъскава коса и повече енергия. Основното е да се храните балансирано, казва говорителят на Американската диетична асоциация Джим Уайт. Овесените ядки са много силна храна. Те са пълни с фибри, засищат и понижават холестерола. Изварата пък е бедна на захар и богата на протеини и калций. Общо взето се придържайте към средиземноморската диета с много зърнени продукти, риба и зехтин и без тлъсти меса.
 
4. Наспивайте се.

Спете поне 8 часа на ден. Сънят възстановява всички телесни органи, включително най-големия орган – кожата, отбелязва Секъл. Освен това, той намалява напрежението и тревожността и пази от появата на бръчки и тъмни кръгове под очите.

5. Пийте вода.

Кожата има нужда от вода, за да функционира правилно. Особено, за да се предпази от вредното въздействие на слънчевите лъчи, казва Баумън.  Ако изпивате по 8 чаши вода на ден, те допълнително ще прочистват организма ви от токсините и ще доставят хранителни вещества до дълбокия слой на кожата ви.

-brr-

6. Поддържайте линията си.
Освен че изглеждат по-добре, слабите хора са по-малко застрашени от инсулт, диабет, рак и други заболявания. Не се увличайте по драстични диети, а контролирайте порциите, казва Уайт. Изхвърлете от менюто си пържените храни и ограничете алкохола.

7. Зареждайте се с антиоксиданти.
Антиоксиданти като витамините A, C и E, които се съдържат в плодовете и зеленчуците, са жизнено необходими. Те възстановяват кожата и я правят еластична, а също така намаляват риска от сърдечни заболявания и рак, посочва Уайт.

8. Правете кардио упражнения.
Практикуването на кардио упражнения намалява стреса, подобрява настроението и освежава кожата. „Специалистът по спортна медецина д-р Дъглас Питърсън препоръчва всекидневни половин часови  упражнения, които повишават пулса. Например - бързо ходене, каране на колело или нещо друго, което би ви поизпотило. Не прекалявайте със скоростта, упражненията трябва да доставят удоволствие.
 
9. Внимавайте с алкохола.
Алкохолът причинява подуване на тъканите. Очите на хората, които злоупотребяват с пиенето, подпухват. Употребата на спиртни напитки върви заедно с пушенето и лошите хранителни навици, от които се напълнява, предупреждава д-р Сикъл.

10. Стойте изправени.
Добрата стойка е много важна. Упражненията за гръбнака ще ви избавят от неестетичното прегърбване. Д-р Петерсън препоръчва леки упражнения за укрепване на гръбначните мускули 2-3 пъти седмично. Обърнете се към професионален треньор, за да ви покаже подходящия режим на упражнения, който може да изпълнявате и у дома.
 

Коментари