Публикация

За червеното вино и обмяната на веществата

Приемът на малки дози ресвератрол – антиоксидант в червеното вино, подобрява обмяната на веществата при мъже, страдащи от затлъстяване.


Ефектът на естествения антиоксидант се доближава до ограничаването на калориите.

Холандското проучване изследва въздействието на ресвератрола в чиста форма върху мазнините при представители на силния с проблеми с теглото, но иначе в добро здравословно състояние.

Резултатите разкриват, че антиоксидантът влияе положително на метаболизма и изгарянето на мастните натрупвания. Регистрирани са по-ниски нива на кръвната захар и кръвното налягане, по-малко мазнини в черния дроб и други позитивни промени в организма.

Учените са убедени, че изследванията им са крачка в правилната посока за справянето с глобалното разпространение на затлъстяването.

Коментари