Публикация

Неговите навици, които я вбесяват

Той е умен, толерантен, щедър. С две думи – идеалният мъж. Но живеете с него под един покрив седмица, две и започват да ви налягат съмнения за неговата съвършеност.


Причината е в дребните, но трайно вкоренили се в Него навици, които карат ръцете ни сами да се протягат към тигана. Но и да го тупнем по главата, едва ли ще избием всичките му дразнещи привички. Дамите, врели и кипели в семейните отношения, са съставили списък с най-дразнещите навици на половинките ни. По-важни обаче са съветите, които ни дават мъдрите наследнички на Ева.

- Разхвърля дрехите и вещите си из цялата къща. Порядъкът в дома е в компетенциите на жената. Затова, когато Той се прибере от работа и само след секунди апартаментът заприлича на сметището при Суходол, започваш да броиш до десет, след което ти предстои да отговаряш на многочислените въпроси, започващи с „Къде?”. Къде са ми чехлите, къде е дистанционното, къде е вестникът? Всяка мъдра жена знае, че е много по-лесно да си каже – какво да ги правиш, мъже, и отново да подреди, отколкото да се опитва да Го промени.

- След сутрешното пребиваване пред огледалото в банята то цялото е в пръски. Защо не може като нормален човек да си измие зъбите или да се обръсне, без банята да заприлича на кочина? И защо пастата за зъби трябва да се стиска по средата и да не се затваря? Да, с това лице май сме от различни планети. Възможно е, но живеете в един дом. Затова постъпете както в по-горния пример и си пазете нервите. Ще ви трябват.

- Той хърка. Ужас! Ето една причина за многочислени конфликти, разводи. Единственият изход от ситуацията е да Го отпратите по-далече от вас. Нека да си хърка в съседната стая и да опази слуха ви от звуците, които карат стъклата на прозорците да треперят.

- Непрекъснато е гладен. „Има ли вкъщи нещо за ядене?” е въпрос, който може да извади от равновесие и най-психически устойчивата съпруга. Какво стана с любимия му гювеч? Кой го изяде? Запазете самообладание. Подобен диалог отново ви предстои само час след като любимият е станал от масата. Успокоявайте се с мисълта, че едва ли има нежна половинка, чийто мъж яде по три пъти на ден в определени часове каквото и колкото му сипят. Свикнете с компанията на тенджерите и тиганите и всичко ще е наред.

- Пие минерална вода от бутилката. Но нали до хладилника има цяла флотилия чисти чаши?! Тук не помагат никакви доводи в полза на хигиената. Този навик е от най-устойчивите и бъдете сигурни, че няма жена, която да се е справила с него. Единственото, което можете да направите, е да му отделите индивидуална бутилка и да прави каквото знае.

- Всяка сутрин едно и също – какво да облека? Явно освен другите грижи за неговия дрес код, като пране и гладене, трябва да му бъдете и персонален стилист. Очевидно трябва. Затова предварително бъдете готови с идея за облеклото му и не влизайте в спорове. В края на краищата той ще навлече това, което е решил.

- Оставя вдигнат капака на тоалетната чиния. Това е предизвикало може би най-много скандали в семействата, откакто съществуват като най-малка клетка на обществото. Само наивните жени си мислят, че ще отучат половинката си от този навик. Историята не познава такъв случай. Откажете се, преди отношенията с партньора ви да са се нажежили до бяло.

И един последен съвет - колкото и да са ужасни навиците на вашия избраник, отнасяйте се към тях с чувство за хумор. Това е спасило не един брак. Все пак това е вашият любим, най-добрият в света, даже когато хърка.

Коментари