Публикация

Храни пазят от вредните слънчеви лъчи

Известно е, че слънцезащитните кремове трябва да се ползват и през зимата, за да се избегне вредното действие на ултравиолетовите лъчи.


Има и друг начин обаче, който ще ни осигури необходимата защита.

Просто трябва да включим в менюто си определени продукти, които блокират негативното въздействие на слънцето. Тези продукти имат двоен ефект – осигуряват и перфектна фигура.

На първо място са броколито и цветното зеле. Тези зеленчуци съдържат много витамини и антиоксиданти, което повишава способността на кожата да се защитава от слънчевите лъчи. В състава на пъпеша има много бета-каротин, който е доказал ефективността си срещу увреждания на кожата и при нейното възстановяване.

Тъмният шоколад навлиза все повече в здравословните територии. Към вредните ултравиолетови лъчи също не е равнодушен. Какаото понижава чувствителността на кожата към слънцето. Затова най-полезен е тъмният шоколад с високо съдържание на какао.

Омега-3 мастните киселини, на които са богати някои видове риба, предотвратяват изгарянията, а белтъчините, също приоритет на морските обитатели, помагат за по-бързото възстановяване на повредените клетки на кожата.

Розовият грейпфрут е прекрасен източник на ликопен. Това е антиоксидант, който усилва естествената защита на кожата от свободните радикали с цели 33%.

Включете тези продукти в менюто си, особено ако отивате в планината. Не забравяйте, че зимното слънце може да нанесе същите поразии както лятното.

Коментари