Публикация

Безплатно училище за бъдещи родители

„Първите 5 дни с бебето в къщи” е темата на първата лекция в безплатното Общинско училище за бъдещи родители в Пловдив.


Центърът за бременни жени, ДКЦ-1 и Община Пловдив съвместно с книжарница „Форум” в мол „Галерия Пловдив” стартират програма за изучаване съвременните методи и начини за гледане на новородените.

Първият урок за бъдещите майки и татковци е на 12 ноември, събота, от 11 часа в книжарница „Форум” в мол „Галерия Пловдив”. Лекцията ще е около 1 час, като през първите 5 – 7 минути ще бъдат показани техники за преодоляване на стреса и релаксация, обясни Антоанета Борисова, председател на Центъра за бременни жени.

Ще бъдe обърнато специално внимание и на практични съвети за успешно кърмене. След лекцията има възможност за индивидуални консултации. Целта на тези безплатни уроци за бъдещи родители е не реклама на определени бебешки продукти и артикули, а полезни практични съвети, свързани с ежедневието преди и след раждането на детето.

Лекторите от Центъра за бременни жени ще разясняват теми като: първите 5 дни с бебето в къщи, контакти и игри с нероденото и новороденото бебе, таткото по време на бременността и раждането, за бъдещите баби - какво ново (и забравено старо) в отглеждането на бебетата, закаляване на бебето – защо толкова рядко мислим и говорим за това, как да изберем семеен лекар за бебето - задължително ли трябва да е педиатър, как да изберем курсове за бременни, масаж на новороденото - гимнастика и грешките при нея, естествена бебешка хигиена и приучване към гърне, за дневния режим на бебето - в спалнята с мама и тати или отделно.

За лекциите не е необходимо предварително записване, уточни г-жа Борисова. Тя подчерта, че безплатните уроци са не само за майките, а и за бъдещите бащи, чието присъствие е от изключителна важност. Следващите лекции са на 26 ноември и 10 декември.

Коментари