Публикация

Зимната шапка – модна и полезна

През настъпващия сезон да се излиза навън с непокрита глава не само е вредно за здравето, а и за стила.


Модните законодатели са развихрили въображението си, затова няма да сте демоде нито с таке, нито с барета, нито с плетена шапка. Но първенството за сезона есен-зима 2011/2012 държи женската класика в стил ретро.

В пика на популярността са широкополите шапки в ярки цветове – червени, сини, виолетови, изумрудени. Не отстъпват и благородните оттенъци на шоколада. Големи ефектни шапки с меки периферии представиха известни модни марки. Този фасон се смята по-подходящ за лятото, но дизайнерите през този сезон дружно решиха да експериментират с топлия повей.

Кожените шапки постепенно слизат от модната сцена. Каубойската тема обаче остава, макар и с нов прочит. Актуални са моделите „а ла шериф” – черно-белите дръзки шапки, черните и вишневите модели, извитите периферии. На подиума се появиха цяла плеяда малки „ловджийски” шапки от филц и кадифе.

Ленти от пъстра прежда, контрастни цветове, плетени шапки са най-доброто попълнение към налагащия се през този сезон образ на девойките от 80-те.
Стилни шапки тип кепета предлагат модните законодатели.

Този сезон е позволено всичко. Бейзболни шапки и фуражки с козирки в стил милитари, вълна и сатен, ниски черно-бели кепета. Най-модните цветове са пастелните – светлосиви, гълъбови, светлозелени, лавандулови, жълти, розови, бежови и кафяви.


Коментари