Публикация

Българо-испанска очна клиника отваря врати в София

Световноизвестният очен хирург проф. Хорхе Алио (Испания) ще оперира у нас.


Проф. Хорхе Алио, един от най-известните хирурзи офталмолози, пристига в София за първите планови операции в столичната очна болница „Ресбиомед” (Resbiomed).

Екипите на Vissum и Resbiomed създават първата по рода си  испанско-българска офталмологична клиника. Проектът стартира с операции за усложнена катарактна хирургия, които ще бъдат извършени лично от професор Алио на 18 и 19 ноември т.г.

Проф. Хорхе Алио е основател и медицински директор на Офталмологичния институт в Аликанте, Испания, създател на очни клиники Vissum. Той е водещ специалист в областта на рефрактивната хирургия, професор по офталмология и завеждащ офталмологичната клиника в университета „Мигел Ернандес”. Автор е на 61 книги, на стотици научни публикации в най-авторитетните национални и международни специализирани издания.

Притежава 36 патента и оригинални изобретения, удостоен е с 30 награди за клинична и изследователска дейност.

Неговата фондация работи основно за откриване на очни аномалии и предпазване от слепота чрез кампании, насочени към  групи хора, изложени на най-голям риск от зрителни проблеми, стимулира обучението, научноизследователската и лечебната дейност в Испания и по света.                                                                             

Корпорацията Vissum се състои от 27 клиники - признати световни центрове за проучване, диагностика, консервативно и хирургично лечение на очните заболявания. В тях работят над 300 специалисти, които помагат на повече от 150 000 пациенти годишно. Големият технологичен и научен напредък в офталмологията през последните години ни позволява да предложим най-добрите решения за широк кръг заболявания, за които доскоро нямаше подходящо лечение, твърдят от екипа на испанския институт.

Основни сфери на тяхната работа са: катаракта, глаукома, диабетна ретинопатия, макулна дегенерация, свързана с възрастта, лазерна рефрактивна хирургия при рефракционни аномалии, детско зрение  и други.

Малко са хората по света, които остават без очни проблеми през целия си живот, не ползват очила или контактни лещи. Най-широкоразпространените проблеми - късогледство, далекогледство, астигматизъм, наричани рефракционни аномалии, както и пресбиопията (старческо далекогледство), имат две модерни решения - имплантиране на рефрактивни вътреочни лещи и лазеркоригираща очна хирургия.

Именно благодарение на рефрактивната лазерна хирургия милиони хора по света вече забравят за очилата и лещите, получават ново качество на живот. Рефрактивната хирургия е процедура, при която минимални корекции във формата на роговицата променят способността на окото да фокусира, като по този начин се намалява или премахва необходимостта от коригиращи помощни средства.

Коментари