Публикация

Открийте ползите от меда

Дали върху пълнозърнеста филийка , или в топлото мляко с канела, или в комбинация с намачкани ядки – медът е чудесен начин за започване на деня.


Освен страхотен вкус, медът има много ползи за здравето и храненето. Медът е отличен естествен източник на въглехидрати, които дават сила и енергия.

Ако страдате от умора, медът може да ви помогне. Той е известен с неговата ефективност в намаляването на мускулната умора и подобряване на издръжливостта при спортистите.

Глюкозата в меда се абсорбира бързо от организма и дава незабавен тласък от енергия.
Установено е, че медът поддържа нивото на кръвната захар почти непроменено в сравнение с другите видове захар. Затова е  време да включите меда в диетата си.

- Ако се чувствате летаргични сутрин, не опитвайте да се събудите с енергийни напитки. Вместо това хапнете препечен хляб с мед или добавете мед към овесените ядки. Това ще ви освежи.

- Едно от полезните свойства на меда е облекчаването на болките в гърлото. Златистата субстанция не само успокоява възпалението, но унищожава и бактериите, които причиняват инфекцията.

- Преди да тръгнете за тренировка изяждайте по една лъжица мед, за да имате енергия за повече упражнения.

- Антисептичните свойства на меда блокират растежа на някои бактерии и спомагат за почистването на външни рани. Медът е използван като естествен лек при оказване на първа помощ при рани, изгаряния. Неговите антибактериални свойства предотвратяват инфекциите и действа като противовъзпалително средство.


Коментари