Публикация

София – столица на световен форум по невросонология през 2013

През 2013 г. София ще бъде домакин на световен медицински форум, стана ясно след посещението на българския невролог проф. Екатерина Титянова в Пекин.


В китайската столица се проведе ХV среща на Изследователската група по невросонология към Световната федерация по неврология с участие на над 350 сонолози от целия свят. В присъствието на българския посланик в Китай г-н Георги Пейчинов, София бе номинирана за домакин на следващата световна среща по невросонология, която ще се проведе през 2013 г. в София под председателството на проф. Титянова.

Събитието е първата световна научна проява в България в областта на неврологията.

Проф. Титянова е председател на Българската асоциация по невросонология и мозъчна хемодинамика, член на Изпълнителния комитет на Изследователската група по невросонология към Световната федерация по неврология, ръководител на клиника във Военномедицинска академия и професор по неврология в Медицинския факултет на Софийския университет „Св.Климент Охридски”.

Невросонологията е наука за ултразвукова диагностика на нервната система, подпомагаща лечението и профилактиката на мозъчните инсулти чрез ранно откриване на мозъчна атеросклероза.

Коментари