Публикация

Костилки от вишна за черния дроб

Когато си похапвате вишни, не изхвърляйте нито костилките, нито дръжките на плодчетата, съветва варненската билкарка Силиана Тодорова.


Твърдата част можете да я смелите и ако имате чернодробни проблеми, да си хапвате по една чаена лъжичка.

Плодът и дръжките пък се използват като укрепващо сърцето, пикочогонно, противовъзпалително и улесняващо изхвърлянето на песъчинки от пикочните пътища средство.

Съберете си 30 г дръжки и ги кипнете в литър вода. С получената течност залейте половин килограм вишни или нарязани ябълки. Оставете за 20-ина минути и след това прецедете през марля. Сокът се изпива за 1 денонощие.

Не забравяйте, че каквато и запарка да си правите, никога не добавяйте захар, защото тя намалява целебните свойства на тревите.

Коментари