Публикация

Повишете имунитета с...

В древната медицина алоето е използвано като средство срещу стомашни неразположения и като затопляща субстанция. Екстрактът от листата му има антиоксидантно действие.


Съдържа полизахариди и гликопротеини, притежаващи противовъзпалителни и аналгетични свойства. Те засилват имунната система: увеличават производството на антитела в организма, възпират размножаването на вирусите и бактериите и стимулират процеса на регенерация на тъканите.

Също така полизахаридите са източник на необходимите микроелементи като: цинк, манган, хром. Алоето подпомага усвояването на витамини и минерали, включително витамини С и Е.

Освен вкусовите качества на джинджифила, той притежава много полезни за здравето свойства. Облекчава възпаления в стомашно-чревния тракт. Екстрактът от джинджифил се препоръчва при кашлица, болка и раздразнение в гърлото.

Той има затоплящ ефект, унищожава вирусите и стимулира имунната система. Субстанциите, съдържащи се в него, дезинфекцират и освежават устата.

Лимоновата трева, наричана още cymbopogon, е най-често срещана като съставка в ориенталската кухня. Медицината използва нейните листа и масло, а втората трева след коситба се използва за облекчаване на настинки и при състояния на умора (притежава лек успокояващ ефект), също така като съставка в ароматните масла, използвани за масажи и ароматерапии.

-brr-

Витамин С активира имунната система, стимулира растежа и увеличава ефикасността на имунните клетки, борейки се с патогенните микроорганизми. Той също така влияе върху повишаване продукцията на интерферон – протеин, който предпазва клетките от вирусни инфекции.

Витамин С стимулира защитните и детоксикиращите процеси, а също така засилва регенерирането на тъканите, улеснява усвояването на желязо и се бори със свободните радикали.

Препоръчва се от лекарите при профилактика и лечение на инфекции.

Благодарение на техните успокояващи, антибактериални и поддържащи свойства алоето, джинджифилът и маслото от лимонова трева се препоръчват при:

- Първи симптоми на инфекция (чувство на дискомфорт в устната кухина и гърлото)
- Периоди на повишен риск от инфекции
- Успокояване на пресипналост
- Чувство на раздразнение и сухота в устната кухина и гърлото

Коментари