Публикация

Пловдивската белодробна болница става отделение в УМБАЛ "Св. Георги"

Белодробна болница „Кудуглу” да стане отделение към Университетската болница в Пловдив - за това се договориха на среща кметът на Пловдив Иван Тотев, министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов и директорът на УМБАЛ – доц. Карен Джамбазов.


Това трябва да стане в следващите 3-4 месеца като от понеделник специална група ще договори подробностите по прехвърлянето. Иван Тотев бе категоричен, че абсолютно всички дейности на лечебното заведение ще бъдат запазени, като ще се наложат само малки административни съкращения след прехвърлянето.

Персоналът ще бъде преместен в УМБАЛ "Св. Георги" заедно с дейността на лечебното заведение, а издръжката на специализираното отделение ще се поеме от  Министерството на здравеопазването.

Всичко това се налага, защото лечебното заведение постоянно затъва в дългове и община Пловдив не може да го издържа, обясни градоначалникът.

Той уточни, че задълженията на Белодробна към момента са близо 3 милиона лева и си остават за сметка на общината, която е собственик на дружеството.
 

Коментари