Публикация

Конференция за спешната педиатрия

Научно-практическа конференция „Спешна педиатрия” организират от 25 до 27 ноември в Хисар Клиниката по детски и генетични заболявания на УМБАЛ „Свети Георги” и Катедрата по педиатрия и медицинска генетика в МУ – Пловдив.


Събитието, което има амбицията да се превърне в ежегодна среща на специалистите по детски болести, е посветено на актуални проблеми в тази медицинска област, обясни доц. д-р Мирослава Бошева, началник на Детска клиника в пловдивската университетска болница и ръководител на педиатричната катедра.

В конференцията доклади ще изнесат доц. д-р Пенка Стефанова, началник на Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ „Свети Георги” и колегата й, завеждащ КАРИТ в същата болница – доц. д-р Чавдар Стефанов.

От страна на домакините спешни състояния в детската диабетология ще представи ендогринологът доц. д-р Нарцис Калева, а поведение при спешни състояния – педиатърът доц. д-р Тоньо Шмилев.

Работата си ще презентират и лекари от Клиниката по хематология към болницата домакин, както и педиатри от УМБАЛ „Александровска”, УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ”, СБАЛИПБ „Проф. Ив. Киров” и СБАЛБД – София.

Коментари