Публикация
Тайните на джинджифила
Джинджифилът отдавна се използва в кулинарията като екзотична подправка, но пикантният корен има и много ползи за здравето.
Джинджифиловият чай предоставя бързо облекчение на симптомите при настинка.
В студените сутрини е хубаво да си правите запарка като сварите няколко парчета пресен джинджифил, листа от босилек и мента, след това добавете мед на вкус.
Тази пикантна отвара ще ви ободри и пази от опасните бацили.
Когато готвите различни вегетариански блюда или сладкиши, може да добавяте джинджифил, за да придадете неповторим вкус и аромат.
Ето и някои от другите полезни свойства на джинджифила:
Настинка и грип: Коренът отдавна се използва като естествен метод за лечение на настинки и грип. Много хора го намират полезен и при проблеми със стомаха или хранително отравяне.
Болка и възпаление: Джинджифилът има противовъзпалителни свойства и е силно естествено болкоуспокояващо.
Киселини: Джинджифилът отдавна се използва като естествено средство срещу киселини в стомаха. Той най-често се приема под формата на чай.
Мигрена: Изследванията показват, че джинджифилът може да предотврати мигренозните кризи като блокира хормоните, които причиняват болката и възпалението на кръвоносните съдове.
Коментари