Публикация

Детски книжки ще радват болните деца и в София

Четири пункта за събиране на нови и използвани детски книжки се откриват в София за седмицата 28.11 – 01.12.


В националната кампания „Дарете час“ 2011 се включи и Образователен център „МеДиа”, като откри четири временни пунка за събиране на дарения от доброволци в София. „Стара книжка дари – детенце усмихни“ е мотото на благотворителната инициатива, целяща да събере използвани детски книжки и да ги дари на болнични заведения за активно лечение на деца, за да направи престоя им там по-интересен.

От понеделник /28.11/ до четвъртък /01.12/ всеки желаещ да участва в дарителската кампания може да донесе свои стари или нови детски книжки в един от четирите филиала на Образователен център „МеДиа” на следните адреси в София: бул. “Христо Ботев“ 67; ул. „Гео Милев“ 136 (в читалище „Светлина“); бул. „Витоша“ 100 (до НДК) и ж.к. Младост 3, бл.321 Б (до 81 СОУ).

На 5-ти декември, международният ден на доброволеца, със специален музикален поздрав от децата в „МеДиа”, събраните книжки ще бъдат дарени на Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания, която се намира на територията на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ в София.

Коментари