Публикация

Не се омъжвайте за човек, който може да си мърда кутрето на крака

Пръстите на краката показват тайните на характера, твърдят изследователи. Очите може да са огледало на душата, но ако искате да отгатнете характера на някого, погледнете стъпалата му.


Гадаенето по стъпалата се практикува в Китай и Индия от над 5000 години. В тези страни се смята, че стъпалата са огледало на останалите части на тялото. Всички бучки, мазоли или болки по стъпалата показват проблемите на други места по тялото. Например – сводовете се свързват с гръбначния стълб – падналият свод често е индикация за проблеми с гърба.

Мозъкът и тялото са неразривно свързани и затова физическите оплаквания може да са следствие от особеностите на личността. Например - силният и независим дух на хората със спаднали сводове може би ги кара да поемат върху себе си прекалено много тежести.   

Джейн Шиън изучава човешкото стъпало над 10 години и е написала 3 книги на тази тема. Тя е убедена, че то показва много неща – от  храносмилането до  взаимоотношенията. Събуйте чорапите си, казва тя, и ще ви кажа дали сте авантюрист или обичате хармонията, стабилността и реда. Мога да позная и дали прекалявате с виното и сладкишите.

Ето нейните заключения:

ПАЛЕЦ

Ако палецът ви е много по-дълъг от другите пръсти, вие сте умен, креативен мислител. Стигате до гениални решения на проблемите и сте богати на идеи. Никога не се затруднявате с отговорите и виждате нещата от различен ъгъл. Понякога обаче имате проблеми с концентрацията и не вниквате в проектите.  

Сравнително малкият палец показва способност за прекрасно и ефикасно справяне с много задачи.  Такива хора използват чара си, за да убедят хората да се включат в начинанията им.

ВТОРИ ПРЪСТ

Колкото по-дълъг е вторият ви пръст, толкова по-големи са лидерските ви способности. Вие сте динамични и имате голям потенциал, но сте властни и настоявате нещата да станат единствено по вашия начин.

В индийския фолклор има приказка, в която една майка забранила на синовете си да се женят за момичета с дълъг втори пръст на стъпалото, защото били много властни.

По-късият втори пръст не означава непременно, че сте наивни и нерешителни. Той просто показва, че умеете да изчаквате подходящия момент, цените хармонията и не си проправяте път като булдозер.

-brr-

TРЕТИ ПРЪСТ
Китайците свързват третия пръст с енергията и волята. Ако той е сравнително дълъг, вие сте невероятно енергичен и имате голям капацитет, особено за работа. Колкото по-дълъг е този пръст, толкова по-силно е желанието за успех в кариерата. Такива хора са перфекционисти и могат да постигнат много с решителността и енергията си. Недостатъкът им е, че са склонни да оставят работата да ги завладее изцяло и да пренебрегнат развлеченията, любовта и семейството.

Ако третият пръст е къс, вие се отдавате на удоволствията в живота. Обичате да почивате и не се напрягате за нищо. Може да ви обвинят в мързел, на което ще възразите, че животът е кратък и трябва да му се наслаждаваме.

ЧЕТВЪРТИ ПРЪСТ
Дългият, прав четвърти пръст означава, че за вас семейството е на първо място. При нещастни взаимоотношения с любимите хора този пръст се изкривява. Вие сте прекрасен слушател и разказвач, но се разстройвате дълбоко от неудачите в семейството. Трудно се разграничавате от проблемите на другите.

Китайците определят такива хора като нежни и лесно раними души. Сътресенията в семейството могат да ги разболеят. Ако пръстите ви са изкривени, трябва да се отпуснете и да не поемате върху себе си всички проблеми на другите.

Късият четвърти пръст означава, че семейството и взаимоотношенията са по-маловажни за вас и мисълта ви е насочена към други неща.

КУТРЕ /МАЛКО ПРЪСТЧЕ/
Хората с малки кутрета на краката се държат детински – бягат от отговорност, отекчават се лесно и постоянно търсят нови забавления. Те са забавни, общителни и духовити, но тези им качества може в един момент да им създадат проблеми. Все пак в един момент хората трябва да пораснат.

А хората, които могат да мърдат кутрето си отделно от четвъртия пръст, са импулсивни, авантюристични, чаровни флиртаджии. Тези, които нямат това умение, ценят рутината, предсказуемостта и лоялността. Свържете се с мъж, който може да мърда кутрето си само, ако искате да прекарате една страстна и дива нощ, но за брак изберете човек, който не умее това.

----------------------------------
Следва продължение...

Коментари