Публикация

Безплатни прегледи за пациенти с псориазис

С безплатните консултации за пациенти с псориазис Дерматологична клиника “София” открива “Дневен център за лечение на псориазис”.


През месец декември лекарите от Дерматологична клиника “София” ще преглеждат безплатно пациенти с псориазис. “Целта ни е да привлечем вниманието на обществеността върху псориазиса, който е едно от най-често срещаните и социално-значими заболявания на кожата, както и да улесним достъпа до специализирана медицинска помощ, предлагана от нас”, казва д-р Росица Денчева, дерматолог в Дерматологична клиника “София”.

Безплатните прегледи ще се извършват всеки понеделник, сряда и четвъртък, от 10.00 до 13.00 през целия месец, след предварително записване.

Желаещите да направят консултация могат да се запишат предварително на тел: 02/ 472 13 56 или 0879 05 15 03, както и на място в Клиниката. За осъществяванте на преглед не е необходимо да бъде предоставяно направление от личния лекар или заплащане на такса, включително и потребителска. Адресът на Дерматологична клиника “София” е:  кв. Дървеница, ул. Белимел №2а.

“Дневният център в Дерматологична клиника “София” е гъвкава форма на предоставяне на лечебна грижа за пациенти с хронични заболявания, каквото е и псориазисът”, обяснява д-р Ивайло Петров и добавя - “Това е модерна форма на лечение, която дава възможност за дълготрайно ползване на медицински услуги без необходимост от приемане в болница. По този начин се избягва откъсването на пациента от неговата работна и семейна среда, като едновременно с това се постигат отлични терапевтични резултати”.

В световен мащаб от псориазис са засегнати над 125 милиона души. Болестта се проявява най-често с обрив по кожата на лакти, колене и в окосмената част на главата, като нерядко засяга и ноктите. При по-тежки форми е възможно възпалението да обхване ставите, което да доведе до ставни болки и деформации.

Псориазисът не е заразно заболяване, но веднъж проявил се, се развива през целия живот на човек. Влошава се през есенно-зимните месеци на годината, което налага редовни консултации с дерматолог и провеждане на лечение през този период от годината.

Коментари