Публикация

4 трика срещу настинка и грип

Независимо дали сте си поставили противогрипна ваксина, или не, може да пробвате тези трикове за намаляване на опасността от заразяване с грип и предпазване от настинка.


Мийте си ръцете - отново и отново
Ръцете ви се нуждаят от внимание. Използвайте вода и сапун, и се уверете, че разтърквате дланите си енергично в продължение на 15 - 20 секунди.

Избягвайте тълпите
Грипният вирус процъфтява на обществени места. По-безопасно е да пазарувате онлайн, отколкото в търговския център. Така намалявате контактуването с болни хора. Закривайте лицето си, ако някой киха или кашля близо до вас.

Хидратация

Мембраните в носа и гърлото улавят вирусите и ги изхвърлят от организма под формата на слуз. Пийте много течности и си правете гаргара, за да поддържате мембраните в готовност. Избягвайте овлажнителите на въздуха, те могат да разпространяват микробите.

Пийте витамини
Витамин С се препоръчва от лекарите като средство за повишаване на имунитета по време на сезона на грипа и настинките. Витамин D и селен могат също да ви предпазят от грипа. Портокаловият сок е чудесен източник на витамин С. Бразилските ядки и говеждото месо са богати на селен.

Коментари