Публикация

Преодолейте болката с физиотерапия

Най-честата причина за хронични болки в ставите и мускулите при млади хора са обездвижването от седене пред компютъра, неудобна поза на стола, нефизиологична височина на бюрото или неправилно положение на монитора.


Това води до мускулен дисбаланс, гръбначни изкривявания, а вследствие на това - ранни дископатии, плексити, радикулити, причиняващи упорити болки във врата, кръста и гърба.

При по-възрастни хора хроничната ставна болка е вследствие на ошипяване или недолекувани дископатии в по-млада възраст. Разбира се, има много други заболявания, които протичат със ставна болка, но диагностиката трябва да се извършва от лекар специалист – ортопед, невролог, ревматолог, физиотерапевт и т.н.

В острия стадий на оплакванията лечението обикновено започва с нестероидни противовъзпалителни средства. Те са лекарства с бързо действие, които намаляват болката и ставно-мускулното възпаление. Но приемът им трябва да е максимално кратък. Дълготрайната им употреба води до дразнене на стомаха, обостряне на язви и гастрити, повишаване на артериалното налягане при хипертоници, привикване и липса на ефект.

Тогава една от алтернативите е физиотерапията. Този метод на лечение се поема и от здравната каса, и от доброволните здравноосигурителни фондове. Първо се прави преглед при лекар - специалист физиотерапевт, след което обикновено се назначава десетдневен курс за лечение – физиотерапия. Тя е безвредна, без странични действия. Може да се прилага няколко пъти годишно – на десет- или повече дневни курсове по преценка на лекаря.

Физиотерапията атакува локално причината за болката и така замества необходимостта от продължителен прием на нестероидни противовъзпалителни средства.

Един от съвременните методи, с които физикалната медицина разполага при проблеми с опорно-двигателния апарат, са ултразвук и лечебно-възстановителни масажи с естествени билкови масла, каквото е NеOх олио. Чрез тези методи NеOх олио се втрива в дълбочина и създава лечебно депо в кожата.

Този ефект може да се постигне при минимум 10-дневен курс ултразвук или продължително мазане (1-2 месеца) вкъщи на болното място. Тези методи на лечение са напълно безвредни, без никакви противопоказания. Прилагат се дори при хора с тежки заболявания.

----------------------------------
За консултации и физиотерапия:
Медицински център „Здраве за всеки” - специализиран в лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат и периферната нервна система. Пациенти се приемат целогодишно с направление от личен лекар, с карта от здравноосигурителен фонд, чрез свободен прием и заплащане на място.

Центърът е отворен всеки работен ден от 7.30 до 20.00 ч.
АДРЕСИ: София, бул. „Европа” 31 и ул. „Майски ден” 26, тел.: 02/826 06 60 и 0895/449 875. Филиал: „Младост” 1, бл. 54 А, партер, тел.: 02/975 33 90 и 0894/493 178.

Коментари