Публикация

Над 350 онкогинеколози на национален форум

Медицинският университе в Плевен е домакин на национален форум по онкогинекология и минимално инвазивна хирургия с международно участие.


До 4 декември  университета е домакин на 16-та Национална конференция по онкогинекология и 2-ра Национална конференция по минимално инвазивна гинекологична хирургия.

Форумът по онкогинекология и гинекологична хирургия ще събере над 350 специалисти от страната и чужбина в Телекомуникационния ендоскопски център и зала „Магнум” към Медицински университет - Плевен.

Съпредседатели на организационния комитет на конференцията са проф. д-р Григор Горчев, ректор на МУ-Плевен, и доц. д-р Никола Василев, нчалник на Клиниката по обща и онкологична гинекология към ВМА - София.

Ще бъде представена и  хирургия на живо, която ще извърши  проф. д-р Горчев и  екипът  по роботизирана хирургия в Клиниката по онкогинекология към Университетската болница.

Интервенцията ще се предава на живо, чрез телевръзка от операционна зала в  зала „Магнум” на Втора клинична база. След видеосесията е предвидено  участие  на специалния гост на форума - д-р Робърт Холоуей от САЩ. 

Той е световно признат онкогинеколог в областта на роботизираната хирургия от Световния институт по роботика към болницата във Флорида.  Д-р Холоуей ще сподели натрупания опит на екипа си във Флорида хоспитъл в сферата на роботиката в онкогинекологията с пленарна лекция на тема „Роботизирана хирургия при рак на ендометриума- четиригодишен опит”.

Научната програма ще продължи с лекции и доклади на специалисти от МУ-Плевен, „Майчин дом”-София, „Св. Екатерина”-София, „Токуда”-София, МУ-Варна и ВМА – София. 

Коментари