Публикация

Събуйте чорапите си, за да разберете какви сте

Гадаенето по стъпалата се практикува в Китай и Индия от над 5000 години. В тези страни се смята, че стъпалата са огледало на останалите части на тялото.


Джейн Шиън изучава човешкото стъпало над 10 години и е написала 3 книги на тази тема. Тя е убедена, че то показва много неща – от  храносмилането до  взаимоотношенията. Събуйте чорапите си, казва тя, и ще ви кажа дали сте авантюрист или обичате хармонията, стабилността и реда. Мога да позная и дали прекалявате с виното и сладкишите.

ПРЪСТИ, КОИТО ПОРЕДНО СКЪСЯВАТ ДЪЛЖИНА СИ
Ако всеки пръст на стъпалото е малко по-къс от предишния, образувайки правилна линия, това е индикация за изключителна практичност. Хора с такива пръсти обръщат внимание на подробностите и винаги завършват започнатото. Те са служители-мечта и лоялни приятели. Внимавайте да не ви подведат, не всички са толкова балансирани.

ШИРОКИ СТЪПАЛА
Имате солидни стъпала. Винаги сте в движение и не можете да застанете на едно място за минута. Китайците биха казали, че краката ви са посадени твърдо на земята. Най-щастливи сте, когато сте заети, но опитайте да отделяте време за размисъл, за малко спокойствие в ежедневието. Спрете и помислете. Има разлика между мързеливото реене на мисълта и спокойния размисъл.

ДЪЛГИ И ТЕСНИ СТЪПАЛА
Това, което обичате най-много е да ви обгрижват и много лесно прехвърляте задълженията си на другите. Имате силно чувство за естетика и искате всичко около вас да е красиво. Независимо от дохода ви, домът ви винаги е елегантен. Китайците наричат тези стъпала  „стъпала на принцеса”, които едва докосват земята. Родени сте да бъдете обслужвани, но все пак понякога помислете и за останалите.

СВОДОВЕ

Хората с извит /висок/ свод са много независими и самостоятелни. Те обичат да прекарват много време сами и дори могат да бъдат обвинени в антисоциалност. Духът им е несломим. Според китайските философи обаче, те са твърди, но крехки, и са застрашени от пречупване.
Ако сводът ви не е много или средно извит, вие сте социални, цените компанията и сте доста екстровертни. Обичате приятните прекарвания и се стараете и другите да се забавляват.

----------------------------
*Първата част на статията може да прочетете тук.

Коментари