Публикация

Пръстите на краката издават и здравословни проблеми

Всички бучки, мазоли или болки по стъпалата показват проблемите на други места по тялото. Например – сводовете се свързват с гръбначния стълб – падналият свод често е индикация за проблеми с гърба.


ЛЮЩЕЩА СЕ КОЖА
Според китайската медицина кожата показва как реагирате на живота. Ако кожата на стъпалата ви се бели, вие не се грижите за себе си и се пренапрягате. Лющещата се кожа е индикация за нужда от повече любов в живота.
 
ТЪМНИ ПЕТНА ПО КОЖАТА НА ВЪЗГЛАВНИЧКИТЕ НА ПРЪСТИТЕ
Може да са индикация за депресия – депресираните хора стъпват на върха на стъпалото и накланят тежестта си напред.
 
НАБРАЗДЕНИ НОКТИ
Ако ноктите на пръстите са набраздени вертикално, може би имате проблем с храносмилателната система и метаболизма. Опитайте се да се храните по-здравословно. Хоризонталните бразди показват високо ниво на стрес.
 
ИЗДУТА КОСТ НА ПАЛЕЦА
Такива хора се скъсват да тичат и да се раздават за другите. Спрете и за разнообразие помислете за себе си.
 
МАЗОЛИ НА ИЗДАТИНАТА НА СТЪПАЛОТО (ЗАД ПРЪСТИТЕ)
Тази издатина се свързва с раменете, а мазолът показва лоша стойка. Може би сте преуморени или поемате прекалено много отговорности.

ТЪМНОЧЕРВЕНИ ИЛИ ЛИЛАВИ ПЕТНА
Тъмните петна по кожата показват дълбоко нараняване. Лилавите или червени петна са знак за емоционална рана. Ако стъпалата са по-бледи от останалата част на тялото, имате слабо кръвообращение.
 
ОТОЦИ ПО ИЗДАТИНАТА НА СТЪПАЛОТО (ЗАД ПРЪСТИТЕ)
Центъра под издатината на стъпалото зад пръстите отговаря за стомаха и черния дроб. Ако това място е подуто, трябва да спрете алкохола и мазната храна.

ПОДПУХНАЛОСТ ОКОЛО АХИЛЕСОВОТО СУХОЖИЛИЕ
Подпухването на петите в областта на ахилесовото сухожилие е индикация за проблеми с плодовитостта. В този случай помага спирането на приема на кофеин и пиенето на повече вода.
 

Коментари