Публикация

Българската асоциация „Диабет” на 20 години

В България има над половин милион души с диабет. Още около 300 000 не знаят за заболяването си или са с преддиабет! Ако всички тези пациенти са обединени, много по-лесно ще постигат целите си.


Единствената национално представена асоциация на пациентите с диабет навърши 20 години. Българската асоциация „Диабет” е основана още през 1991 г. от водещи български ендокринолози и от пациенти.

През двете десетилетия на своето съществуване асоциацията се бори за подобряване на живота, лечението и профилактиката на диабетиците от цялата страна.

Неуморна е в искането държавата да осигури необходимите условия за съвременно лечение и самоконтрол на диабета и системна профилактика на усложненията.

Ръководството на Българската асоциация „Диабет” работи в тясно сътрудничество с всички пациентски организации от Конфедерацията за защита на здравето, с Българското научно дружество по ендокринология, с лекарската Българска диабетна асоциация, с Българската асоциация за лечение на диабетното стъпало, със Сдружението на диабетните сестри в България, както и с други български  и международни организации!

Всеки пациент с диабет или близък на такъв пациент може да стане член на диабетната общност в България. За контакти пишете на електронен адрес badiabet@abv.bg

Коментари