Публикация

Защо втората бисквита е грешка?

Ако смятате да се поглезите с нещо сладичко през уикенда, може би трябва да размислите.


Американски учени са установили, че представителките на нежния пол, които обичат да консумират сладко, са в по-голям риск от излишно окосмяване по тялото.

Нежеланото окосмяване, особено по лицето, е проблем за много хора, но те не осъзнават какво в действителност го причинява. Етническата принадлежност (някои раси са склонни към повече косми) в случая не е обект на изследователското внимание.

Има други фактори, които причиняват това неудобство – сладкишите. Те съдържат големи количества рафинирани въглехидрати и могат не само да разширят талията, но и да причинят нежелано окосмяване.

Сладките тестени изделия имат висок гликемичен индекс. При постоянна консумация на торти, сладкиши и кексове инсулинът, който регулира нивото на кръвната захар, става все по-малко ефективен. Налага се организмът да го произвежда в по-големи количества.

Именно това причинява излишното окосмяване. Високото ниво на мъжки хормони в женския организъм също може да се смята за причина, но тя се доказва с изследвания.

Ако не искате да се занимавате с този естетически проблем, забравете за онова парче торта, което сте си обещали. Красотата наистина иска жертви – предимно калорични.

Коментари