Публикация

Щрак! Подредете калориите в албум

Диетолозите винаги препоръчват на тези, които са решили да променят хранителните си навици, да започнат да водят дневник, в който да записват какво ядат (да, дори онази бисквита, която стоеше самотна в кутията).


Успехът на този метод за контрол на консумираните калории обаче зависи от волята на отслабващия. Ако нямате време или забравяте да си записвате всичко, което изяждате, то тогава няма смисъл дори да започвате.

Спокойно! Няма място за отчаяние. Има решение и за този проблем. Все пак не бихте искали да се откажете от шанса да намалявате обиколката на талията си два пъти по-бързо (изследвания показват, че воденето на хранителен дневник удвоява загубените мазнини).

Съвременните технологии ви предлагат чудесна алтернатива – направете си фото дневник. С помощта на телефон или фотоапарат заснемайте всичко, което хапвате през деня, а снимките може да подреждате на компютъра си или дори да ги изваждате на хартиен носител, а после да стилизирате в албум.

Има програми и сайтове, които предлагат услугата да следите колко калории приемате. Възможностите са безкрайни, само трябва да се решите на тази стъпка. Когато решението е взето, значи вече сте с една крачка по-близо до перфектната фигура.

Коментари