Публикация

Международно отделение ще отвори врати в София

По повод петата си годишнина МБАЛ „Токуда Болница София” ще открие първото по рода си в България Международно отделение за лечение на чужденци.


Най-голямото частно здравно заведение в региона навършва 5 години на 20 декември.

От откриване си до сега японската болница отчита 20% годишен ръст на броя на пациентите, както и постоянно увеличение на чужденците, които пътуват от други държави, за да получат лечение в Токуда. Досега над 8000 са обслужените „медицински туристи”, а ръстът спрямо 2010 е 17%. Основните държави, от които пристигат пациенти са Канада, САЩ, Русия и ОНД, Арабските страни и съседите ни Гърция, Сърбия, Румъния, Македония.  

От 2010 година Токуда е асоцииран партньор на Университета в Кеймбридж за съвместно развитие на здравния мениджмънт и обмен на опит между специалистите от България, Япония и Великобритания.

Международното отделение се открива в отговор на нарастващото търсене и в унисон с концепцията за максимално разширяване на достъпа на нуждаещите се от медицинска помощ. Глобализацията и свободният достъп до информация даде възможност на милиони хора да пътуват, за да получат диагностика, лечение и рехабилитация в държави с модерни бази, високи технологии, квалифициран персонал и конкурентни цени.

Ще се предоставя база на търсени чужди специалисти, за да могат пациентите от региона да провеждат нужното им лечение, без то да бъде излишно оскъпено от разходите за пътуване и настаняване. Водещите световни гост-лекари ще лекуват българи и чужденци в тясна колаборация със специалистите на Токуда.

Утвърдената в света концепция за гост-лекарите показва, че този тип сътрудничество и обмен на опит води до изключителни клинични резултати.

Коментари