Публикация

Токуда стана на 5 години

Японската болница отбеляза 5 години със стратегичска инвестиция в посока медицински туризъм и разширяване на достъпа до качествено лечение.


За 5 години МБАЛ „Токуда Болница София” е предоставила медицински услуги на 1 006 000 души. „Нашата стратегия на този етап от развитие е разширяване на достъпа на пациентите до съвременно лечение и утвърждаване в международен план”, заяви изпълнителният директор на Токуда д-р Явор Дренски. Той добави, че Токуда е предпочитаното лечебно заведение от чуждестранните граждани в региона. Повече от 8000 пациенти от други държави избраха да се лекуват при нас - 400 от САЩ, 800 от Канада, 1000 от ЕС, 350 от Русия и ОНД, 200 от Близкия Изток, уточни д-р Дренски.
 
„Международното крило е уникално като организационен модел, изградено в съответствие с най-добрите световни практики и ноу-хау на японския инвеститор Токушукай и Университетската болница в Кеймбридж. Обособени са 18 модерно оборудвани стаи с индивидуален дизайн”, съощи д-р Георги Симеонов – изпълнителен директор на ДКЦ „Токуда” и ръководител на новата структура след прерязването на лентата. Той уточни, че тук пациенти от цял свят ще бъдат обслужвани с уважение към културните им специфики и потребности. Подбран е екип, владеещ чужди езици, с международен опит, специално обучен за персонализирана грижа.
 
Международното крило е създадено в отговор на увеличаващия се интерес към България като дестинация за медицински туризъм. Глобализацията и свободният достъп до информация даде възможност на милиони хора да пътуват, за да получат диагностика, лечение и рехабилитация в държави с модерни бази, високи технологии, квалифициран персонал и конкурентни цени.

Коментари