Публикация

Любопитно: Ваната мечта

Много хора мечтаят за момента, в който ще се опънат във ваната. За тях това не е просто обичайно занимание, а истински ритуал, който в никакъв случай не може да бъде заменен от душ кабината.


Удоволствието и емоциите, които осигурява ваната, са несравними с пръскащата отгоре вода. Хората, които наистина обичат да взимат вана, знаят, че тази процедура може да се превърне в празник на релакса и насладата. За това съществуват множество специални аксесоари, ароматизатори, масла, соли. Все пак центърът на мероприятието си остава ваната. Нейното качество и дизайн са основополагащи за удоволствието. Днес производителите предлагат неизчерпаеми форми, материали. Но има и вани, които ви спират дъха, особено след като видите цената им.

Най-скъпата вана в света е уникално произведение на изкуството. Наречена Rock crystal, тя е изработена от огромен цял къс планински кристал, изсечен от амазонските пещери. Ваната уникат е ръчна изработка и е отнела половин година на създателите си. Диаметърът на Rock crystal е 2,5 метра. Предимствата на материала, от който е изработена, е, че той е лошо топлопроводим и затова водата дълго време не изстива.

Естествено ваната не представлява само един монолитен камък, пък било то и планински кристал. Бижуто е наблъскано със съвременна електроника, започвайки от дистанционно управление на температурата на водата, осветление на помещението, звуково-акустична система, хидромасаж, интернет и т.н. Цената, платена от крупен магнат, е 800 000 долара. Срещу нея производителите дават гаранция 200 години.

Коментари