Публикация

Защо е полезно да ядем фурми?

Екзотичните фурми са богат източник на разнообразни полезни и основни хранителни вещества.


Фурмите са богати на витамини и минерали. Те съдържат калций, сяра, желязо, калий, фосфор, манган, мед и магнезий, които са от полза за здравето.

За този екзотичен плод се твърди, че консумацията на една фурма дневно е достатъчна, за да се поддържа балансирана и здравословна диета.

Може да ядете фурмите като другите сушени плодове или да ги добавяте към мляко, закуската си и т.н.

Пресните фурми имат меко и лесно смилаемо месо, съдържащо прости захари като фруктоза и декстроза. Когато се консумират, те обновяват енергията на тялото незабавно. У нас предимно се продават сушени фурми.

Плодът е богат и на фибри, което не позволяват усвояването на лошия холестерол от храната. Също така фурмите са и добър лаксатив.

Фурмите са богат източник на витамин А, за който е известно, че има антиоксидантни свойства и е от съществено значение за зрението. Витамин А помага и при поддържането на здравето на кожата. Консумацията на плодове, богати на витамин А, намалява опасността от рак на белите дробове и устната кухина.

Плодът е също много богат и на антиоксиданти флавоноиди, като бета каротин, лутеин и др. Тези антиоксиданти имат способността да защитават организма от свободните радикали. Фурмите са отличен източник на желязо.

Коментари