Публикация

Новите стари новогодишни обещания...

Новата година настъпи и отново идва време за обещанията, които сме дали най-вече пред себе си. Да се храним по-добре, да се движим повече, да ходим редовно на профилактични прегледи...


Изследванията обаче показват, че една четвърт от обещанията се нарушават до втората седмица на януари.

Тази година може да бъде различно. Поставете си лесни и позитивни стъпки, които да следвате, за да подобрите здравето си през 2012 година.

Ще ям повече плодове и зеленчуци!
Включете в дневното си меню поне 5 порции плодове и зеленчуци. Те съдържат важни хранителни вещества. Спазването на това обещание може да намали рисковете за сърцето и проблемите с теглото.

Ще се храня здравословно!
Спазването на здравословен хранителен режим не означава да се откажете от всичко, което обичате. Напротив, променете любимите си рецепти в по-здравословни варианти. Печете или варете вместо да пържите. Използвайте пресни зеленчуци вместо консервирани. Подправяйте ястията със сезонни подправки, а не със сол.

Ще тренирам умерено!

Поставете си реалистични очаквания и съставете режим с упражнения, който може да спазвате. Започнете с разходки в обедната почивка. Не използвайте асансьора, а стълбите. Карайте колело.

Ще посещавам редовно личния лекар!
Уточнете отрано с вашия лекар какви прегледи да си направите, за да ги вместите в графика си. Мерките, взети навреме, могат да ви спасят от тежки заболявания.

Ще откажа цигарите!
Пушенето скъсява живота на пушачите с 12 години. И категорично влошава качеството му. Опитайте се постепенно да се откажете от лошия навик и се погрижете на здравето си.
 

Коментари