Публикация

Пастата за зъби в необичайно амплоа

Ако смятате, че пастата за зъби става само за поддържане на устната кухина, то значи сте в неведение за невероятните приложения на този продукт.


Ето някои от тях:

Облекчава при ухапване от насекоми
Ако намажем ухапаното от комар място, сърбежът намалява, както и подутината.

Намалява болката от изгаряне

Зъбна паста върху неголеми изгаряния, които не са открита рана, облекчава, намалява болката и предотвратява образуването на гной и пришки. Пастата трябва да се нанася внимателно веднага след изгарянето.

Скрива недостатъци по кожата
Ако искате да ускорите процеса на заздравяване на кожата след отстраняването на пъпка, намажете мястото с паста за зъби. Направете това преди лягане, а на сутринта измийте засъхналата паста. Някои жени дори използват пастата за зъби вместо скраб за лице.

Изчиства ноктите до блясък
Както е известно, в състава на пастата за зъби има вещества, които възстановяват зъбния емайл. Затова тя е способна да направи ноктите ви здрави, чисти и лъскави. Само трябва да си вземете още една четка за зъби.

Може да замества гела за коса
Пастата за зъби във вид на гел съдържа същите разтворими във вода полимери, както и гелът за коса. Затова, ако нямате подръка такъв гел, можете да използвате паста за зъби за фиксиране на косата.

Отстранява неприятната миризма
Миризмата на риба, лук и някои други продукти е способна да проникне в кожата на ръцете ни. Когато сапунът не помага, на помощ идва обикновената паста за зъби.

Отстранява лекета
Пастата за зъби действително може да помогне в битката с трудно отстранимите петна от дрехите или килимите. Нанесете пастата върху лекето и интензивно търкайте, докато изчезне. След това просто изплакнете. Не използвайте избелваща паста за зъби за отстраняване на петна от цветни дрехи. При килимите начинът на действие е подобен, но замърсеното място се търка с остра четка. След това веднага трябва да се изплакне.

Подновява обувки
Зъбната паста може да промени вида на маратонките и даже протрити места на кожена обувка. Действа се както при лекетата на дрехите – нанасяме пастата върху замърсеното място, търкаме известно време и изплакваме с вода.

Отстранява петна от цветни моливи и флумастри върху стените

Ако имате малко дете, шансът стените ви да са „разкрасени” е много голям. Не бързайте да пребоядисвате. Вземете парче плат, намокрете го, намажете го с паста за зъби и внимателно потъркайте замърсените места.

Почиства сребърни изделия

Тук се действа по следния начин – намажете сребърното изделие с паста за зъби и я оставете да действа цяла нощ. Сутринта изтрийте със суха кърпа.

Отстранява драскотини върху компютърни дискове
За съжаление този начин няма да върне на дисковете първоначалния вид, но с малките петна и драскотини пастата за зъби ще се справи. Действайте внимателно, използвайте мека материя, за да не направите по-голяма беля.

Коментари