Публикация

Безплатни консултации за жени с поставени френски импланти

Жените с поставени некачествени френски импланти (РІР) ще могат да се прегледат и обсъдят възможните рискове и усложнения с водещите пластични хирурзи в Токуда.


Националният консултант по пластична хирургия доц. д-р Димитър Евстатиев и неговият екип организират безплатни прегледи на жени с поставени френски импланти за възможни усложнение и опастности за здравето им. Консултациите ще се провеждат всеки вторник до края на февруари от 10 до 14 часа след предварително записване на телефон 02/ 403 4911.

„Здравните министерствата на няколко държави в Европа, сред които тези на Франция, Чехия, Холандия и др. призовават всички жени, които имат гръдни импланти на френската компания „Поли имплант протез”, да ги премахнат своевременно. Официалното становище на Българската асоциация по пластична хирургия ще бъде прието на 27 януари т.г.”, заяви доц. Димитър Евстатиев, началник на клиниката по Пластична и реконструктивна хирургия в Токуда и председател на асоциацията.

Той допълни, че некачествените френски импланти крият сериозни рискове от спукване и дори могат да доведат до усложнения при жените, които откажат да ги отстранят. Всички жени с поставени импланти трябва да се подлагат на редовни прегледи веднъж на всеки шест месеца.

Доц. Евстатиев съобщава още, че в страната са внесени над 3000 от дефектните френски импланти. За сигурността на жените  с поставен такъв силикон е препоръчително да бъдат прегледани и консултирани от пластичен хирург за превенция от потенциалните опасности.

Коментари