Публикация

Избират слоган на кампанията за отговорно сексуално поведение

След приключването на събирането на предложения за слоган на кампанията за отговорно сексуално поведение на младежкото сдружение „Ти избираш”, на 17 януари (вторник) започна гласуването за самия слоган.


Трите предложения, събрали най-много гласове, ще се разпространят в най-посещаваните от младите хора заведения в София, Пловдив, Бургас и Велико Търново. Онлайн формата за гласуване ще бъде достъпна до 31 януари 2012 г.  /Гласувай тук./

Това е логичното продължение на проекта, стартирал през 2010 г., който се изпълнява заедно с Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания, и с безвъзмездната финансова подкрепа на MSD. Предложенията с най-голям брой гласове ще бъдат включени в приложение за Facebook, iPhone и Android, а техните автори ще спечелят ваучер за екстремно преживяване по избор.

Планирани са интерактивни обучения, водени от млад учител, журналист, фотограф и режисьор, които ще представят посланията за превенция от сексуално-предавани инфекции и отговорно поведение със средствата на творчеството. Младежките обучения ще се проведат в Пловдив, Бургас и Велико Търново.

„Даваме възможност на младите хора сами да изберат слогана на нашата кампания, защото тя е насочена именно към тях. За нас е важно да покажем алтернатива на младите хора, чрез която да използват креативността и енергията си за нещо полезно за тях и цялото общество.“, сподели Станислав Додов, председател на сдружението.

Кампанията цели да насочи вниманието към значението на отговорното сексуално поведение, което включва взимането на информирани решения и избягването на рискови практики; да въвлече младите хора в творчески процес, където техният глас ще бъде чут и оценен, като алтернатива на рисковото поведение.

Всичко за кампанията може да прочетете на: www.uchoose.bg

Коментари