Публикация

Зимните спортове - чист адреналин с доза риск

Зимата носи не само студове, но и приятни емоции за любителите на снежните спортове, а пързалянето с кънки е едно от най-масовите и достъпни за всички възрасти развлечения.


Учени от Великобритания обаче за пореден път предупреждават, че този спорт се характеризира с повишена опасност от травми.

Според официалната статистика всяка година в Обединеното кралство се регистрират стотици нещастни случаи, чиято причина са ледените пързалки. Най-често травмите са безобидни, ни нерядко са и тези с тежки последици.

Те обикновено са причинени от остриетата на самите кънки. При падане хората се подпират на ръцете си и опасността някой да мине с кънките си през тях е огромна. Според специалистите на много ледени пързалки не се спазват елементарни правила за безопасност, които би трябвало да определят оптималния брой хора, за да има дистанция между тях.

Затова не посещавайте пързалки, където кънкьорите са наблъскани един в друг. Рискът от травми е много голям. За да се избегнат инцидентите, важно е също екипировката ви да ви защитава от падане, а и да е достатъчно свободна, за да не ограничава движенията ви.

Коментари