Публикация

Кърмените бебета имат „по-сложен характер”

Според статистиката много млади майки рано се отказват да кърмят бебетата си, защото мислят, че честият им плач означава, че са гладни или имат някакъв друг проблем.


Специалистите обаче са категорични, че през първите шест месеца бебетата трябва да са изключително на майчино мляко, а честият плач е съвсем нормално състояние и не свидетелства за недохранване.

Учени анализирали състоянието на около 300 новородени, които били хранени по три различни начина – с кърма, смесено или изключително с изкуствени млека.

Резултатите показали, че бебетата, които са на кърма, имат „по-сложен характер” и по-често плачат. По-рядко плачат бебетата на смесена диета, а най-тихи се оказали тези, които били на изкуствено хранене.

Специалистите твърдят, че колкото и да е парадоксално, спокойствието на бебетата през първите месеци от живота им не е гаранция за тяхното нормално развитие или за отсъствие на проблеми със здравето.

Всъщност кърмените деца имат по-малко здравословни проблеми. Медиците са установили, че новородените може да плачат без никаква причина.

Това е естественият им начин на общуване с родителите, като по този начин привличат вниманието им.

Коментари