Публикация

Глухарче срещу камъни в бъбреците и още нещо...

Глухарчето е задължителна част в менюто на всеки с бъбречни проблеми и най-вече пациентите, които са на диализа.


Независимо как се консумира, качествата на всяка част от растението са признати. Те не само укрепват имунитета, но топят камъни, прочистват кръвта, а освен това стимулират отслабването, поне според американски изследователи.

Неотдавна бе публикувана статия, в която манекенки признават, че хит е диетата с глухарче. Принципът е прост: преди всяко хранене се изяжда половин червен грейпфрут и се пие чай от корените на растението. Това стимулира обмяната на веществата, ускорява дейността на червата, изчиства мазнините, а и помага на черния дроб да ги преработи по-лесно. Освен това билката тонизира така, че винаги се чувствате в добра форма.

Глухарчето обаче има още едно чудесно приложение, което може да разнообрази преживяванията в семейното ложе. Изсушени корени от глухарче се изпичат във фурна, докато придобият кафяв цвят.

Оставят се да изстинат и се смилат в кафемелачка. Полученото брашно се смесва с конфитюр от смокини или горски плодове. Приема се по една супена лъжица преди ядене в продължение на 14 дни. Тонизиращият ефект се усеща още през първата седмица.

Коментари