Публикация

Как да изглеждаме добре в понеделник сутрин

Никой не обича сутрините, особено в понеделник. Хората с активен социален живот от собствен опит знаят колко е трудно събуждането след уикенд, изпълнен със забавления.


Личният живот обаче не трябва да засяга професионалния и през първия работен ден от седмицата е препоръчително да изглеждаме добре още от ранни зори (към 9 – 9,30 ч.).

Предлагаме ви няколко съвета как да излъжете реалността и да накарате тялото си да приеме приличен вид в понеделник сутрин след тежки почивни дни.

Бъдете подготвени...
Един от най-добрите начини да изглеждате в добра форма в понеделник е да се чувствате добре. За съжаление единственият начин да постигнете това е, ако се погрижите за тялото и ума си през почивните дни.

Сън
Природата си иска своето – тялото ви се нуждае от сън, за да се възстанови и да се подготви за следващата работна седмица. Повечето хора използват уикендите за забавления и си лягат в ранни зори. Ако искате в понеделник да изглеждате и да се чувствате добре, трябва да отделите допълнително време за сън в неделя – вечерта си легнете рано. Ако не ви се спи – вземете си книга, изпийте чаша билков чай, опитайте се да релаксирате.

Хидратация

Опитайте се да пиете повече течности след купонясването в събота вечер. В неделя си направете пресен сок, пийте чайове и вода, вода и пак вода. Това ще ви помогне да детоксикирате организма си. Водата ще помогне на кожата ви да придобие по-здрав вид.

Внимавайте с алкохола и цигарите
И двата вредни навика водят до лош външен вид (оставяме настрана вредите, които носят на всички органи като цяло). За да започнете новата седмица в добро настроение и здравословен тен на лицето, ограничете спиртните напитки през уикенда и намалете цигарите. Ако не пушите – избягвайте да стоите твърде дълго в задимени пространства.

Козметика
Няма какво да се лъжем – след цял уикенд по купони и партита няма сила, която да премахне уморения и нездрав вид на лицето ви, освен ако не добавите към стандартните процедури (сън, вода, ограничения) и някой добър козметичен продукт за овлажняване и почистване на кожата. Използвайте кремове, които ще почистят мъртвите кожни клетки, токсините и замърсяването от лицето ви. След това нанесете хубав овлажняващ лосион, който ще регенерира кожата и ще освежи тена ви.

В заключение искаме да ви кажем само едно - забавлявайте се колкото искате през почивните си дни, но не забравяйте, че тялото ви се нуждае от грижи (вече не сте на 17 г.).

Коментари