Публикация

За рибата и алергиите

Днес е известно, че здравето на бебето до голяма степен се определя от храните, които употребява майката по време на бременността.


Менюто в първите години от живота също е изключително важно. Правилното хранене формира силен имунитет, оптимални обменни процеси, добро физическо и интелектуално развитие и др.

Мащабно изследване, проведено от шведски учени, доказва, че употребата на риба в първите девет месеца от живота на бебето снижава вероятността от развитието на алергични заболявания през последващите години.

От друга страна е установено, че провеждането на каквито и да било лечебни терапии с използването на антибиотици с широк спектър на действие съществено повишава риска от появата на проблеми с дишането и астма.

Изследователите все още не са категорични точно кой вид риба има най-положителен ефект върху децата. Но според официалния отчет шведските семейства най-често употребяват бяла риба, сьомга, херинга и скумрия.

Коментари