Публикация

Какво да хапнем, докато стане време за ядене?

Повечето от нас изпитват нуждата да похапнат нещо от време на време през натоварения работен ден. Най-често посягаме към нещо вредно – солети, чипс, бисквити, сандвич...


Вкъщи положението е същото – нещо трябва да се дъвче по време на филма или докато сме на компютъра. Сантиметрите на талията се увеличават, а ние се чудим защо.

Това, което трябва да се направи, е да се хапва „разумно” – яжте само с причина и посягайте само към здравословни храни - с ниско съдържание на въглехидрати и сол.

Идеалната закуска между храненията трябва да съдържа протеини, полезни мазнини, фибри и да няма много въглехидрати.

Това обаче е проблем, тъй като на рафта в магазина има предимно вредни храни, които изкушават със своята достъпност – ниска цена, удобна опаковка и измамна апетитност.

Ако все пак решите да поемете по пътя на здравословното, то си изберете нещо от следните храни:

- купичка с плодове

- сандвич с пълнозърнест хляб и някакъв зеленчук

- купичка кисело мляко

- шепа ядки

- чиния със салата (без заливка и добавки)

Ако все още жадувате за нещо „сухо”, тогава хапнете сушени плодове или диетичен сухар. Яде ви се сандвич – тогава си направете един с нискомаслена крема сирене, маруля или краставица, крехка пилешка шунка и домат. Може да използвате черен хляб или арабска питка.

Избягвайте туршиите, защото съдържат много сол, както и пърженото.

Коментари