Публикация

Драконът - символ на късмет, богатство и дълголетие

Черният Дракон смени Белия Заек на 23 януари. Легендарното животно ще уплаши страхливците и ще даде сили на смечалците през 2012 година.


Китайската Нова година идва с първото новолуние във Водолей, защото е съобразена с лунния календар.

Легендата гласи, че Буда решил да събере по едно животно от всеки вид и да му повери специална мисия. Отзовали се само 12 животинки и той кръстил по година на всяко от тях в реда, в който пристигнали при него. Пръв бил плъхът, последен – глиганът. Според източните вярвания годината и хората, родени под този знак, носят нрава на животното.
Годината на Дракона ще е интересна, тъй като това е единственото животно от китайския хороскоп, което съществува само в митове и легенди.

Драконът е безсмъртен и обикновено пази несметни съкровища, затова е и символ на късмет, богатство и дълголетие. Според китайския хороскоп 2012-а ще е изпъстрена с интересни събития – и весели, и тъжни, но няма да е скучно.

Според китайците мистичното животно символизира силата и волята да следваш пътя си. Драконът защитава смелите и решителните, затова не стойте със скръстени ръце, рискувайте и вярвайте в късмета. Плашливите и страхливите няма да получат това, което искат. Алчните и завистливите също ще останат с пръст в уста. В края на годината Драконът награждава трудолюбивите и наказва мързеливите.

Драконът ще донесе не само пари, но и любов. Мнозина ще открият половинката си, а пък други ще се сдобият с малко Драконче. В Китай от векове бездетните семейства са се надявали на рожба в щастливата и успешна година на Дракона. И сега най-често китайците планират дете в драконовските години.

Драконите са родени през 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012. Те са самоуверени, смели и страстни. Но пък и надути и избухливи.

Това са свободните духове на китайския зодиак. Винаги имат големи идеи, действат със замах и са много амбициозни. Самоувереността им помага да постигнат желаното и да са винаги на почетната стълбица. Ентусиазмът им е неизчерпаем, но понякога и уморителен.

Рядко сами искат помощ, но пък винаги помагат на другите в беда. Затова и винаги са обкръжени от приятели и лесно печелят нови, въпреки че често са самотни. Казват, че се чувстват най-добре сами, и сигурно това идва от митовете и легендите за тях.

Дракони са Сара Бернар, Жана д’Арк, Джон Ленън, Салвадор Дали, Йосиф Броз Тито, Ернесто Че Гевара, Франсоа Митеран. Освен за самите Дракони годината ще е особено щастлива и за хората, родени под знака на Плъха, Коня, Петела и Маймуната.

Плъхът ще надхитри всички капани на кризата и ще има професионални успехи. Невероятен професионален шанс се дава на Бика, но той трябва да положи и доста усилия. Напрегната и трудна година за Тигъра, който обаче ще реши и доста проблеми със сила и разум. Пасивност и почивка за Заека, който бе повелител на изминалата година.

Змията ще се радва на пари и любов, но й трябва повече хъс. Конят ще пожъне големи успехи и обществени лаври, а Козата ще се справи с много изпитания. Безкраен купон за Маймуната през 2012 година, невероятен късмет и хубави промени за Петела. Годината не е от най-добрите за портфейлите на Кучето и Глигана, които често ще имат нужда не само от пари, но и от подкрепата на близките си.

В Китай от древността до днес с астрология се предсказват съдбините на държави, изхода от войни, икономически показатели, търговия и изобщо цялото битие.

За да привлечете късмета и богатството в собствения си дом и офис, ви трябва фигурка на дракон. И труд и честност, тъй като мистичното животно наказва злобарите и лъжците.



Коментари